Under hösten gästar Åsa Arvidsson och Jocke Larsson Särnahedens bystuga den 30 oktober samt Siknäs bygdegård den 20 november.
Läs hela inlägget »
FOTO: KOLA PRODUKTIONS FOTO: KOLA PRODUKTIONS

Otroligt roligt att Svenska Kyrkan nationellt valt ut Orsa som en av fem församlingar i Sverige att spela in digital konsert inför påsken. Fokus ligger på accordeon med kollegan Åsa Sundstedt och mig samt gästen Anita Agnas. Men även sångare ur Orsa kyrkokör medverkar. Efter intensiva inspelningsdagar härom veckan läggs konserten ut på Svenska kyrkans sida tisdag 30 mars kl 19.00. 

https://www.svenskakyrkan.se/pask/digitala-konserter-och-gudstjanster?fbclid=IwAR292uDixOeOSnUadhwb_vJhxCnNLMjyVLqXiQCnETrLjym7qvgoctDKVU8

Läs hela inlägget »

I dessa pandemitider så spelar Orsa församling, där jag är kantor, in digitala gudstänster varje vecka. Söndag den 14 februari var det Alla hjärtans dag och då spelade jag in den här till postludium. L'Amour en Heritage - Only love, eller Kärleken som den heter på svenska.

Läs hela inlägget »

Den 7 november 2020 delades årets stipendie ut ur Eberhardt Jularbos Minnesfond.
Motiveringen löd "En fullfjädrad musiker och dragspelare, som i många år varit mycket kompetent och har den rätta känslan och förståelsen för att bevara Jularbo-musiken.Då detta stipendium delas ut ur Ebbe Jularbos minnesfond anser vi att Åsa har förstått vikten av att sprida just Ebbes musik och spelstil vidare." Undertecknat av Lena Jularbo-Brauner, Nils Fläcke och Eva Jularbo. Utdelningen skedde på Jularbomuseet Rasten som drivs av Håkan Pettersson. 
- Detta var verkligen otroligt roligt, säger Åsa, och så kul att utdelningen skedde på det här Jularbomuseet. 
För en liten corona-säkrad publik hölls en stipendiekonsert som inleddes med några låtar framförda av Järnbrukarna, sedan blev det stipendieutdelning och Åsa framförde några av Ebbes låtar  bl.a. polkan Pliggen och musettevalsen Je ne sais pas. Det blev även några duetter med fiolspelmannen Jocke Larsson och tillsammans bjöd de bl.a. på Skansenpolskan av Jon-Erik Öst. Efter det spelade Nils Fläcke några stycken med sin sedvanliga bravur. Konserten avslutades med brukligt allspel där Ebbes Vals på Österskär var en av låtarna.
När tillställningen var slut och alla övriga åkt hem fick Åsa en specialguidning av museet och möjlighet att prova två av Calle Jularbos instrument som finns på muséet. 

Åsa Arvidsson spelar Sjötorpsvalsen av Calle Jularbo på Calles dragspel..

Åsa spelar Calle Jularbos "Min första komposition" på ett enradigt Magdeburgerspel som varit i Calles ägo.

Läs hela inlägget »

Det blev en annorlunda midsommar i år. Dalarnas spelmansförbund var inbjudna att spela vid firandet i Wagner Park på Manhattan. Med Frihetsgudinnan och Hudsonfloden bakom ryggen spelade vi "Små grodorna" för tusentals glada midsommarfirare. Vi var också bjudna till firandet i Wasa Park i New Jersey där vi spelade upp majstången tillsammans med "Smörgåsbandet". En fantastisk resa och minnen för livet!

Läs hela inlägget »

Livet som kyrkomusiker gör att det inte blir så mycket tid över för andra spelningar längre men ibland händer det. Den 24 mars är ett sådant tillfälle när Lars Arvidsson och jag gästar 50-årsjubilerande Jularboklubben som Lars var med och startade 1968. 50 år firar även Sveriges Dragspelares Riksförbund och Jularboklubbens stämma är ett samarbete mellan jubilarerna. Andra gäster är bl.a. Tommy Nilsson och Frankly Speaking med dragspelaren Markus Asp.

Läs hela inlägget »

Grattis Patrik Strömdahl! Tänk att Patrik har mixat pappa Lars Arvidssons och min skiva! Mycket stolt över denne duktige och trevlige och helt enkelt världsbäste ljudtekniker!
Guldbagge för
Bästa ljud/ljuddesign
Patrik Strömdahl
för ljudet i Yarden

Läs hela inlägget »
Skärgården visade sig från sin allra bästa sida när trion Åsa, Lars Arvidsson och Jocke Larsson bjöd upp till dans på Möja dansbana den 13 juli 2016. Entrén gjordes till Gånglåt från Dala-Järna. 
 
Läs hela inlägget »

Det var fullsatt när vi äntrade scenen på Jularboklubbens stämma i Motala den 5 mars. Vi fick ett väldigt varmt mottagande och när konserten var slut blev det lång kö för att komma över en cd, 39 sålda med en gång! Väldigt roligt!

Läs hela inlägget »

Nu är det äntligen dags. Vi (pappa Lars Arvidsson och jag) släpper  vår nya CD den 5 mars kl 16 i Motala Folkets Hus på Jularboklubbens dragspelsstämma! 
Denna cd bjuder på 16 dragspelsduetter. Dessutom 3 melodier som spelas av Lars på ett enradigt Magdeburgerspel från slutet av 1800-talet. 

 

Läs hela inlägget »