Åsa är 2020 års Ebbe Jularbo stipendiat

Den 7 november 2020 delades årets stipendie ut ur Eberhardt Jularbos Minnesfond.
Motiveringen löd "En fullfjädrad musiker och dragspelare, som i många år varit mycket kompetent och har den rätta känslan och förståelsen för att bevara Jularbo-musiken.Då detta stipendium delas ut ur Ebbe Jularbos minnesfond anser vi att Åsa har förstått vikten av att sprida just Ebbes musik och spelstil vidare." Undertecknat av Lena Jularbo-Brauner, Nils Fläcke och Eva Jularbo. Utdelningen skedde på Jularbomuseet Rasten som drivs av Håkan Pettersson. 
- Detta var verkligen otroligt roligt, säger Åsa, och så kul att utdelningen skedde på det här Jularbomuseet. 
För en liten corona-säkrad publik hölls en stipendiekonsert som inleddes med några låtar framförda av Järnbrukarna, sedan blev det stipendieutdelning och Åsa framförde några av Ebbes låtar  bl.a. polkan Pliggen och musettevalsen Je ne sais pas. Det blev även några duetter med fiolspelmannen Jocke Larsson och tillsammans bjöd de bl.a. på Skansenpolskan av Jon-Erik Öst. Efter det spelade Nils Fläcke några stycken med sin sedvanliga bravur. Konserten avslutades med brukligt allspel där Ebbes Vals på Österskär var en av låtarna.
När tillställningen var slut och alla övriga åkt hem fick Åsa en specialguidning av museet och möjlighet att prova två av Calle Jularbos instrument som finns på muséet. 

Åsa Arvidsson spelar Sjötorpsvalsen av Calle Jularbo på Calles dragspel..

Åsa spelar Calle Jularbos "Min första komposition" på ett enradigt Magdeburgerspel som varit i Calles ägo.

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Alf Hansson » Succé på releasekonserten:  ”Hej Åsa! Än en gång TACK för den fina konserten i Utö kyrka. Jag vet inte om ja..”

  • Nils Nilsson » Releasekonsert den 5 mars:  ”Vid ditt och Cecilia Olssons konsert i Östra Eneby kyrka i går, 2016-04-23, köpt..”

Senate inlägg

Etikettmoln

-